Keuzes en balans

Ga voor balans

Het is geen enkel probleem om af en toe een echte lasagne of pizza te eten, want …uiteindelijk gaat het om de balans. Zeker doordeweeks probeer ik zo vaak mogelijk gerechten te maken met voldoende vezels, groenten en eiwitten, met af en toe een dagje ‘vet genieten’ tussendoor. En eet daarnaast ook een paar dagen (minimaal 4) in de week vegetarisch of vegan. 

Keuzes bij de boodschappen doen

Door een aantal slimme keuzes te maken tijdens het boodschappen doen, kun je de basis van je boodschappen al een stuk gezonder te maken. Zo kijk ik altijd eerst naar de groente (en de weekaanbiedingen) en maak daar mijn eerste keuzes in. De groenten bepalen vervolgens mijn gerechten. Qua koolhydraten kies ik vervolgens bijna altijd voor de volkoren varianten van de pasta, zilvervliesrijst, volkoren wraps, aardappels of bulgur/couscous. Soms voeg ik kip, vis of vlees toe, maar vaker nog peulvruchten of noten. Dus begin lekker met je karretje vol te laden met verse groenten, vergeet dan ook het fruit niet, en dan ben je al heel goed op weg met je gezondere keuzes!